Saturday, July 14, 2012

Тараг+улаан дарс=жин хасагдана

Хэрэгтэй учраас мартахгүй гэж бодоод нэг блогоос авсын. http://www.eejuud.info/?view=classic
Төрснөөс хойш нэг л арьсны проблемтэй болоод салж өгөхгүй байгаа юм.Аллерги ч юмуу янз бүрийн юм гараад эмч нэг эм өгөөд л алга болчихдог хэрнээ хэсэг хугацааны дараа дахиад л байх юмааа.Монголд очиж салхинд гарч амралтанд амрах юмсан.

Удахгүй зун болох гэж байгаа юм чинь хүүхнүүддээ зориулаад гар доорх материалаар турж болох диетийг танилцуулмаар байна. Энэ бол ТАРАГ・ВИНО ДИЕТ!!!


Тэгвэл тараг, вино турахад яагаад нөлөөлдөг вэ?
Тарагны сүүний хүчлийн бактери, виноний антиоксидант нь баас хаталт, хөгшрөлтийн эсрэг, бие даарах зэрэгт сайнаар нөлөөлдөг байна.Мөн:

★Баас хаталт
★Арьсны элдэв проблем
★Өндөр цусны даралт
★Бие хөрөх
★Өндөр xлостерол
★Сахар
★Яс сийрэлжилт
★Хавдраас сэргийлдэг

Олон эмэгтэйчүүд өтгөн хаталтын зовлонг мэдэх байх гэж бодож байна.Өтгөн хатахад гэдсэнд байдаг хэрэгтэй бактериуд багасаж, өтгөн гарахгүй удсанаар өмхийрч муу бактериуд өсөн үрждэг байна.Муу бактериуд нь хортой элдэв биет, хавдар үүсгэх биет гаргадаг.Тэдгээр нь гэдэсний ханаар гарч цусанд орж бүх биеэр тархаж, биеийн үйл ажиллагааг муутгадаг байна.
Тиймээс өтгөн хатах үед арьсны элдэв проблем бий болж, толгой өвдөж, хуянтаж, нервтнэ.Мөн өтгөн болж гарах ёстой байсан xлостерол хүртэл биенд үлдэж цусан дах xлостерол ихсэнэ.Тэгснээр элдэв өвчин болон таргалалтын үндэс болдог гэж хэлж болно.

Тиймээс эдгээрээс хамгаалахын тулд бифидо бактери болон сүүний хүчлийн бактери зэрэг хэрэгтэй сайн бактериудыг агуулсан тараг хамгийн тохиромжтой .Мөн тараг нь ясны сийрэгжилтээс хамгаалах кальци болон тослогын хэт исэлдэлтийг задлаж өгөх витамин ихээр агуулсан байдаг.

Мөн энэ диетний хамгийн гайхамшигтай нь улаан винонд агуулагдах антиоксидант юм.Антиоксидант нь улаан виноны улаан өнгө гаргадаг профенол гэдэг биет бөгөөд  үл исэлдүүлэх үйлчилгээнд нь байгаа юм.
Бид амьсгалсанаар агаарыг авч байдаг боловч, үүний нэг хэсэг нь биед хортой биет болон хувирдаг .Энэ биет нь биед байгаа өөхтэй нийлснээр бүр хортой бодис болж биеийг исэлдүүлж нэг үгээр хэлбэл зэврүүлж хөгшрүүлдэг.Эдгээрээс салгаж өгөх нь виноны антиоксидант юм.


Хийх ЖОР:

Тараг-100гр
Улаан вино -Том халбагаар 2

1.Тарагаа аяганд хийж, улаан виногоо хийнэ.


2.Бэлэн болсон тараг виногоо холиод  өдөрT 1удаа, хоолны өмнө.

Өдөр НЭГ УДАА ХООЛНЫ ӨМНӨ БАЙХАД хангалттай шүү.

1 comment:

  1. хөхүүл хүн вино ууж болдог юм болов уу

    ReplyDelete